Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
New York

New York közlekedés

New York, Amerikai Egyesült Államok, Közlekedés

Közlekedés

New York, Amerikai Egyesült Államok, Közlekedés

Légi közlekedés
Manhattantól keletre Long Islanden, a várostól 24 és 13 km-re kapott helyet New York két nagyobb reptere a John F. Kennedy International és a LaGuardia. 
Az AirTrain reptéri vasúti járatáttal rövid idő alatt be lehet jutni a városba. Ez a legolcsóbb megoldás. A reptéri szolgálat emelett buszokat is üzemeltet a JFK és a LaGuardia és Manhattan között. A Super Shuttle Blue Vans a hotelek és a repterek között tart fent minibusz összeköttetést.

Tömegközlekedés

Vonat
Manhattan két nagy pályaudvara a Grand Central Terminal a Park Avenue s a 42. utca kereszteződésénél, valamint a Pennsylvania Station a Hetedik sugárút és a 33. utca sarkán. A buszok mindkettő előtt megállnak és mindegyikhez tartozik metróállomás is.

Metró és busz
Mindkettő a nap 24 órájában üzemel, bár éjfél után ritkábban. A viteldíjat készpénzben lehet megfizetni, újságárusoknál vagy automatáknál, de váltható Card Pass is a metróállomások jegypénztárainál, amellyel 2 órát utazhatunk. Vehetünk 7 és 30 napos bérlet is.

Taxi
A mindenki által ismert sárga taxik az utcán leinthetők, de a Grand Central Terminal és a Penn Station előtt hivatalos taxiállomást is találunk.

Autó
Manhattan sugárútjai észak-dél irányban futnak, a számozott utcák kelet-nyugat irányúak. Utóbbiaknál páros utcákban kelet felé tart az egyirányú forgalom, a páratlanokban pedig nyugat felé. A legtöbb sugárút egyirányú, kivéve a Park Avenue.

Autókölcsönzés
Manhattanben nem egy leányálom a vezetés, aki mégis ragaszkodik hozzá, az számos kölcsönzőt talál a reptéren. Gépkocsit csak 21. életévét betöltött személynek adnak bérbe.

Forrás: Nyitott szemmel: New York

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!